lørdag 5. mars 2011

Osl2o11 World Ski championship Medaljesermoni7 kommentarer:

 1. Med så godt lys som det såg ut til å være på den scenen (noe det gjerne er for at tv-kamera skal klare å fange det opp) så er det litt trist å se at bildene ble uskarpe.
  Nå følger ikke EXIF dataene med bildene, så jeg vet ikke hvilken linse og ev. hvile innstillinger som er brukt - men jeg gambler på at det var rimelig urolig i folkemengden og at det bidrar til å gjøre oppgaven vanskelig.
  Google litt på focal length vs shutter speed, og et generellt tips om at 1/60 dels sekund er minimum på håndholdt for å unngå rystelser.
  Uten å ha vært der, kun sett på tv'n så ville jeg trolig valgt en 200mm linse for å unngå trengselen rett forran scena og bevegelsen som er ekstra stor der. Iso 200 eller 400, blender på ca F8 (avhengig av hvilken dybdeskarpet du ønsker og hvor rask linsa er), og trolig da klart en lukker på 125 også hatt fokus på øynene.

  SvarSlett
 2. Aj aj aj Morten VAR du der :-) hærlig hærlig!!

  SvarSlett
 3. Kjempefine og nære bilder.

  Selv var jeg der under jentestafetten, men sto for langt bak for noen closeup-bilder.
  Stemningen fikk jeg med meg ihvertall.

  SvarSlett
 4. Takk for flotte tilbakemeldinger. Anonym: Jeg var nære, men ikke nærmest og måtte bruke en sigma 70-300 objektiv. Som du sier var det en tett folkemasse og mye støy foran og ved siden av. Jeg hadde vet lukkertid på 100 - 200, f5.0 - f6.3 og iso på 800. overeksponert med 5.0. Min utfordring ligger nok i objektivet. Krever mye lys og er nok litt tregt.

  SvarSlett
 5. Imponerende lite bildestøy om du hadde iso 800.
  Skjønner at du ønsker å bruke lav blender, men det kunne gitt deg litt raskere lukker. Som jeg sa og som du bekrefter, det var nok for mye bevegelse i massen rundt deg som gjorde jobben vanskelig.
  Når linsa krever mye lys (har høyt F tall) så er den det vi kaller treg :)
  Men det er viktig med sånne erfaringer, bildene ellers er gode de :)

  SvarSlett
 6. Her hadde du fanget masse glede. Positive bilder,man blir glad av sånt!

  Ønsker deg en fin fotouke

  SvarSlett
 7. Excellent and beatiful shots!!!Salut!!!

  Francesc

  SvarSlett